We fietsen in het gebied van de hoogste berg van Europa en dat doet wat met je. Onder het oog van de Mont Blanc bedwingen we de mooiste cols.

INCLUSIEF

  • 6 nachten verblijf in een chalet

  • Volpension 

  • Versbereid 3-gangen diner

  • 2 dagen volgauto met fietsgereedschap

  • GPS uitleen

  • Uitgewerkte routes
     

 

Geschikt voor groepen tussen de 10 en 16

 personen

In de schaduw

van de Mont Blanc

Fietsen door de Portes du Soleil

5

dagen

fietsen

€615 p.p

Waar verblijf  je?

Je verblijft tijdens deze reis in een vrijstaand huis in de buurt van het dorpje Mieussy. Het huis heeft een ruime leefkeuken met een houtkachel en een prachtige woonkamer met grote ramen met uitzicht op de bergen. Aan de voorkant vean het huis bevindt zich een balkon waar je heerlijk van de zon kunt genieten. 

Waarom dit gebied? 

Het gebied rond de Mont Blanc is het favoriete gebied van Els. Als klein meisje ging zij al op vakantie naar Chamonix en de omgeving van de Mont Blanc en deze berg heeft zijn magische uitstraling niet verloren. Tijdens het fietsen wordt je soms volledige onverwacht verrast door een uitzicht op de hoogste berg van Europa en dat maakt het fietsen in dit gebied nog indrukwekkender.

Na de vele hoogtemeters van gisteren gaan we vandaag wat meer het duurvermogen aanspreken. Hoewel, er zitten nog steeds weinig vlakke kilometers in deze tocht. De enige echte col vandaag is de col de Joux Verte. Deze prachtige stille klim ligt vlak naast de drukte van skidorp Avoriaz maar van die gekte krijg je op deze klim weinig mee. Puur genieten. Voor degene die zich willen sparen voor de 2-daagse tocht is de klim zeer makkelijk over te slaan.

Ronde Jamaz, Joux verte | 100 km
DAG
4

Aangezien Mieussy voor de Alpen op relatief korte afstand van Nederland ligt is de kans groot dat er nog tijd is om bij aankomst een klein rondje te fietsen. Uiteraard zijn hiervoor meer dan genoeg mogelijkheden, maar de kans bestaat ook dat je gewoon lekker wilt bijkomen op het terras met uizicht op de prachtige omliggende bergen en in de verte de Mont Blanc.

Aankomst Mieussy
DAG
1

We beginnen deze reis met een schitterende tocht door het middengebergte. Dit betekent dat de hele tocht een aaneenschakeling van steile en minder steile beklimmingen is waarbij het moeilijk is om in je ritme te komen. De rustige wegen, heerlijke afdalingen en uitzichten op het meer van Geneve zorgen zeker voor het ultieme fietsgevoel.

Ronde Avernaz-Feu | 80 km
DAG
2

De 2-daagse tocht vanuit Mieussy staat in het teken van de recente edities van de Tour de France. De eerste dag is precies de finale waarop Alaphilippe in 2018 de bollentrui pakte en zich liet zien als bergkoning. Dat dit een zware prestatie was zal je gaan merken. In slechts 80 kilometer fietsen we over vier cols waarbij de laatste twee zeer veel stroken van 10% bevatten.

Start 2-daagse tocht | 80 km
DAG
5

Ook vandaag gaat het om de Tour de France, maar nu om de editie van 2020. De klim naar het plateau de Glieres is naast fenomenaal mooi ook voor een deel onverhard. Als de tourorganisatie dit aandurft, durven wij dit ook! Maar het onverharde stuk is slechts 1 van de obstakeles. De vijf zwaarste kilometers van deze klim hebben immers een gemiddelde stijging van 11,4%! Dit komt in de buurt van de Mortirolo. Na deze klim wachten er nog 75 veelal glooiende kilometers totdat we moe en voldaan een laatste avond genieten van het uitzicht op de Mont Blanc.

Deel twee van de 2- daagse fietstocht | 95 km
DAG
6

Deze tocht zal oprecht de koniginnerit van deze fietsreis zijn. Na een lange vlakke aanloop wacht daar opeens de col de Joux-Plane. Een van de absolute Tour de France klassiekers en een prachtige zware col om te beklimmen.  Met de col d’Encrenaz en de col de la Ramaz als vervolg is het zeer voldaan thuiskomen in het chalet!

Ronde Joux Plane, Ramaz | 80 km
3
DAG


Op de hoogte blijven van onze nieuwste plannen? Volg ons op Facebook

Mallorca? Noorwegen?

mijnfietsreis@gmail.com | tel: 0643630197 | BTW nummer NL860551878B01 | Algemene voorwaarden