De bekendste cyclo van Europa is

en blijft een prachtige ervaring.

De Marmotte cyclo mag je eigenlijk niet missen. Hij voert je over de mooiste cols en wordt terecht gezien als een van de zwaarste van Europa. Wij zorgen ervoor dat

jij optimaal aan de start kunt verschijnen.

INCLUSIEF

  • 28 juni - 5 juli 2021 (onder voorbehoud)

  • Volpension (ontbijt, lunch, diner)

  • Ravitaillering tijdens de Marmotte

  • Trainingsroutes (1dag met volgauto)

  • 7 nachten verblijf in een chalet

  • Mogelijkheid tot aanschaf startbewijs
     

 

Individuele inschrijvingen mogelijk

La Marmotte

6

dagen

fietsen

€695 p.p

Waar verblijf  je?

Je verblijft tijdens deze reis in een vrijstaand chalet aan de rand van Bourg d`Oisans. Het chalet ligt op 5 minuten fietsen van de start van de Marmotte. Alle ruime slaapkamers hebben een eigen badkamer en de sfeer van de bergen uit. De ruime tuin geeft je de gelegenheid optimaal van de bergen te genieten en je in rust voor te bereiden op de tocht. 

Waarom de Marmotte?

We blijven het zeggen, maar de Marmotte is een tocht die voor elke wielrenner echt een hele gave ervaring is. Door de combinatie van 4 Alpenreuzen achter elkaar, de fantastische afdeling van de Galibier en de Alpe d`Huez als afsluiting is dit een cyclo die je nooit meer vergeet. Met 7000 wielrenners uit de hele wereld klim je de bekende wegen omhoog en dit is een fantastisch gevoel. Zwaar, maar fantastisch!

"Kies je eigen tempo, of laat je begeleiden door onze ervaring"

Op de derde dag staat de beklimming naar de Alpe d’Huez op het programma. Op zondag fiets je deze berg uiteraard ook als slotsluk van La Marmotte, maar dan zal het gevoel heel anders zijn. Vandaag heb je de tijd en de energie om te genieten van de uitzichten en de sfeer op de berg. Na de ‘verplichte’ foto ceremonie fietsen we door naar de prachtige col de la Sarenne. Weg van het wintersportdorp zit je opeens weer in de ruige Alpen! Via een lange een technische afdaling rijden we vervolgens weer terug richting Bourg d’Oisans.

 Alpe d’Huez + Sarenne |  60 km
DAG
4

Op de eerste dag ben je rond 16:00u welkom in ons chalet in Bourg d`Oisans. Natuurlijk wil je voelen hoe je benen ervoor staan. Om dit te testen kan je na een reisdag het beste niet te gek doen en de klim van de col d`Ornon is daar de perfecte klim voor. Niet te steil en niet te lang, maar wel heerlijk rustig en door mooie alpenweiden en goed om je hoofd even lekker leeg te maken. 

Aankomst Bourg d’Oisans
DAG
1

De tweede dag kan je al iets serieuzer klimmen om de benen meer te laten wennen aan het hooggebergte. Je kan de `balconroute` fietsen. Deze route wordt zo genoemd, omdat je na het klimmen op hoogte blijft en fenomenale uitzichten hebt op de vallei van Bourg d`Oisans. Je kruist de klim naar Alpe d`HUez en je kan dus al een korte blik werpen op wat je te wachten staat tijdens de laatste klim  van de Marmotte cyclo. 

Balkonroute | 75 km
DAG
2

De ideale route om nog wel wat spanning op de benen te krijgen, maar niet teveel meer te doen. Afhankelijk van je conditie blijf je wat meer in het dal of ga je verder de vallei in. De weg is doodlopend met als gevolg dat je voor je gevoel steeds verder van de bewoonde wereld komt. Prachtige uitzichten en watervallen zorgen ervoor dat je steeds verder wilt fietsen, tot de volgende bocht....

Le Berarde | 30 – 40 – 60 km
DAG
5

Deze dag kunnen de startnummer opgehaald worden en natuurlijk de fiets worden gepoetst.  Wij bereiden deze dag een lunch in het chalet en zullen wat vroeger dan normaal het diner opdienen. Verder kan je ons jouw spullen geven die we de volgende dag aan jouw kunnen teruggeven op verschillende plekken langs de route. 

Voorbereiding La Marmotte 
DAG
6

De langste etappe voert je door een compleet andere omgeving dan op de eerste dag. De lange gelijkmatige col de la Morte voelt zeker nog als een Alpencol, maar eenmaal op de top fiets je steeds meer het middelgebergte in. Via heerlijk rustig glooiende wegen bereik je de andere kant van de col d’Ornon die nergens echt steil wordt. Absoluut een dag om het duurvermogen te trainen dat op zondag ook zeker nodig zal zijn.

 La Morte-Ornon | 100 km
DAG
3

De dag van de waarheid. Uiteraard serveren we een vroeg ontbijt, waarna je zeer relaxed richting de start kunt fietsen. Vandaag zullen wij langs de route staan om jou te verzorgen zodat jij alleen maar aan fietsen hoeft te denken. `s Avond wacht er een heerlijke BBQ in de tuin van het chalet en kan je moe en voldaan genieten van jouw prestatie. 

La Marmotte - 175 km
DAG
7


Op de hoogte blijven van onze nieuwste plannen? Volg ons op Facebook

Mallorca? Noorwegen?

mijnfietsreis@gmail.com | tel: 0643630197 | BTW nummer NL860551878B01 | Algemene voorwaarden